EliteGamers.org

Menu

Alien: Isolation Mod maakt het spel ‘onverbiddelijk moeilijk’

Alien Isolation Mod

Eerdere pogingen om Ridley Scott of James Cameron’s interpretatie van Dan O’Bannon’s Xenomorph te bewerken zijn behoorlijk gemengd geweest, waarbij sommige Alien-games met borderline minachting werden ontvangen. Toen bracht Creative Assembly in 2014 Alien: Isolation uit en het was een triomfantelijke recreatie van de langlopende sci-fi franchise. Omdat het een van de moeilijkste horrorgames ooit was, schrokken fans zich rot, verstopten zich in kluisjes en keken over het algemeen laf naar de wreedste antagonist van de cinema. Natuurlijk zijn er mensen die vinden dat het spel nog moeilijker had gekund.

Dat is waar modder Jeff Cat in beeld komt. Zoals gespot door PCGamesN, is er een add-on uitgebracht voor Alien: Isolation, die tot doel heeft de zenuwen van spelers echt op de proef te stellen. Genaamd “Kitty Isolation,” deze mod is eigenlijk gericht op speedrunners, met het tweaken van de gameplay in tal van manieren, met inbegrip van het maken van het “onverbiddelijk moeilijk.” Een voorbeeld hiervan is de verhoogde gevoeligheid van de Xenomorph, android, en menselijke vijanden die verspreid zijn over Sevastopol. Het verandert ook vijandelijke plaatsingen, evenals het toevoegen van een aantal meer in tijdens bepaalde missies.
GERELATEERD: Alien Isolation, Total War ontwikkelaar werken aan nieuwe Sci-Fi FPS

Het geeft de speler ook een paar voordelen, zoals het verlagen van de snelheid waarmee de vlammenwerper verbruikt brandstof, evenals het maken van revolver schoten verdoven de titulaire alien. Het verhoogt echter ook de gezondheid van de vijand, en zorgt ervoor dat shotguns minder schade aanrichten tegen androïden. Zoals eerder vermeld, dit is grotendeels bedoeld voor degenen in de speedrunning gemeenschap, maar dat wil niet zeggen dat casual spelers moeten ook niet check it out. Zo snel mogelijk door een horrorgame heen knallen is vermakelijk om naar te kijken, zoals de recente speedrun van Phasmophobia op SGDQ 2022 laat zien.

Alien: Isolation is niet alleen een masterclass in hoe je een angstaanjagende game maakt, maar het is ook een liefdesbrief aan de originele film. Sterker nog, wat het verhaal betreft, past het canoniek in het universum. Met Aliens: Dark Descent, dat dit jaar op het Summer Game Fest wordt aangekondigd, is er een kans dat volgende adaptaties kunnen voortbouwen op de erfenis die Creative Assembly heeft achtergelaten, maar het zal wel wat slagen vergen.

Nu de studio werkt aan een nieuwe IP, kan de hoop op een vervolg op Alien: Isolation snel vervliegen. Het is heel goed mogelijk dat het een “bliksem in een fles” situatie was, maar veel fans zouden graag zien dat de serie een nieuw deel krijgt. Misschien komt er ooit nog een Isolation 2, maar voor nu zijn de meer meedogenloze spelers misschien ge├»nteresseerd in het uitproberen van Jeff Cat’s mod.
Alien: Isolation is nu verkrijgbaar voor Mobile, PC, PS3, PS4, Switch, Xbox 360, en Xbox One.
MEER: 15 Mijlpaal game releases die de vooruitgang van AI aantonen
Bron: PCGamesN, Nexus Mods

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *