EliteGamers.org

Menu

Alles wat wij tot nu toe over Stray weten

stray

Er komen de komende jaren heel wat AAA-spelletjes uit, maar eentje die er bovenuit steekt is Stray, een schattig spelletje dat een zwerfkat volgt door een dystopische toekomst.

BlueTwelve Studio, een piepklein team uit het zuiden van Frankrijk, heeft Stray gemaakt, dat uitgegeven is door Annapurna Interactive. Wij weten al waar het spel over gaat, hoe het voelt om te spelen, en, het belangrijkste, wanneer het uitkomt, dankzij een paar trailers. Xbox-liefhebbers zullen teleurgesteld zijn te vernemen dat zij niet aan dit evenement zullen kunnen deelnemen.

Hier is alles wat wij tot nu toe weten over Stray.

Geadverteerde links
Nu kunt u spelen in uw browser
Helden tegen schurken
Bekijk de top PC-spellen om nu te spelen, en ook de beste Xbox Game Pass PC-titels.
Tot nu toe zijn dit de top Xbox Series X en PS5 games.
Kijk: Review van de Xbox Series X|PS5 en de beste virtuele tabletop software (met DND advies)
Wat moet ik doen als een spelerspersonage (PC) sterft? Tafelblad advies
De releasedatum voor Stray is vastgesteld.
In de officiƫle gameplay trailer van Stray uit juli 2021 stond dat het spel begin 2022 uit zou komen voor PlayStation 4, PlayStation 5, en PC. Het is echter uitgesteld tot zomer 2022. Het is onbekend wanneer het naar Xbox komt, maar als dat zo is, zal het een mooie aanvulling zijn op het populaire Game Pass programma van het bedrijf.

Houd er rekening mee dat Early 2022 elk moment tussen januari en maart kan zijn, maar het is mogelijk dat het uitgesteld wordt wegens het ontbreken van een vaste releasedatum. (Het blijkt dat wij gelijk hadden.)

Vreemd verhaal
Het plot van Stray is vrij rechttoe rechtaan. Het gaat over een kat die wakker wordt in een dystopische wereld die door robots geregeerd wordt en zijn weg terug naar zijn familie moet vinden.

Alles wat wij tot nu toe over Stray te weten zijn gekomen
De hoofdpersoon catracter (ha) ontmoet uiteindelijk een drone genaamd B12, die hem helpt bij het vertalen van de robottaal, en ook bij het opslaan en gebruiken van spullen die overal in het heelal verzameld zijn. Er lijken op basis van de trailer geen andere katten in de buurt te zijn, maar de robots lijken niet al te veel last te hebben van de aanwezigheid van een katachtige onder hen. Zij hebben dringender zorgen, zoals de angstaanjagende gezichtsbedekkende tegenstanders die bekend staan als de Zurks.

Ik ben benieuwd naar de wereld van Stray en wat ermee gebeurd is, als het nog steeds de wereld is die wij kennen.

Ongewone gameplay
U speelt als een kat in Stray, wat misschien niet zo interessant klinkt als uw typische AAA high-octane doorsnee spel, maar het is ontegenzeggelijk schattiger.

Alles wat wij tot nu toe over Stray te weten zijn gekomen

Verken, platform, en los puzzels op uw weg door een dystopische stad in dit third-person avonturenspel. U zult bepaalde dingen kunnen gebruiken en u zelfs kunnen verdedigen tegen de zwermen Zurks die u zullen aanvallen als u B12 ontdekt. Uw enige andere keus, behalve B12 gebruiken om zelf te vechten, is te vluchten of ze van u af te schudden als ze toeslaan.

Dankzij de vertalingen van B12 lijkt het erop dat de speler genoeg mogelijkheden zal hebben om zich te engageren. De kat overhandigde een stuk bladmuziek aan een straatartiest in de trailer, en de robot begon muziek te spelen op hun gitaar terwijl de hoofdpersoon in een kussen snoozed (zo schattig).

Van wat wij gezien hebben, zou ik Stray geen “platforming” spel noemen, en dat komt omdat er geen nauwkeurigheid bij betrokken is. U hoeft alleen maar op de gevraagde knop te klikken en u bent klaar. Hieraan zijn verschillende voor- en nadelen verbonden. Een voordeel is dat het de sprongen van de kat sierlijk doet lijken, zoals het hoort. Het nadeel is dat het de gamer een potentieel spelaspect ontneemt. Stray daarentegen is meer een avonturenpuzzelspel dan een platformer.

Ik ben angstig, want Stray lijkt niet extreem uitdagend te zijn, dus ik hoop dat die Zurk achtervolgingsgedeelten net zo spannend zijn als ze lijken.

PC-eisen
Stray komt naar de PC, en dat is fantastisch. Helaas hebben wij op dit moment geen voorgestelde systeemeisen, maar Stray heeft wel een Steam-pagina, dus wij verwachten dat die binnenkort bijgewerkt zal worden.

Alles wat wij tot nu toe over Stray te weten zijn gekomen
Wat de uitrusting betreft, gok ik dat de grootste budget gaming laptops Stray meer dan aan zullen kunnen. Het lijkt grafisch niet veeleisend te zijn. Dat wil niet zeggen dat het er niet uitstekend uitziet; het art design is prachtig, maar ik denk niet dat het ooit een tank nodig zal hebben om te draaien.

Vooruitzicht
Het is ongewoon dat een uniek en spannend spel als Stray opduikt te midden van een zee van homogene AAA-spellen, dus wij kijken er echt naar uit om het in handen te krijgen als het zover is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *