EliteGamers.org

Menu

As Dusk Falls is een interactieve game

as dusk falls

As Dusk Falls is een Xbox Series X en PC co-op interactief drama over twee families wier levens met elkaar verbonden raken op één verschrikkelijke dag. Voor maximaal acht spelers ondersteunt het zowel online als couch co-op (en ook een mix van die twee).

Om het plot vooruit te helpen, moet u, als speler en actieve toeschouwer, beslissingen nemen, antwoorden kiezen, en een paar quick-time gebeurtenissen tot een goed einde brengen. Veel van uw keuzes hebben gevolgen op lange termijn die de zes hoofdstukken van het spel overspannen. As Dusk Falls is meeslepend: de esthetiek doet denken aan een met de hand geschilderde tekenfilm, en de personages zijn prachtig uitgewerkt. Dit is een van die toekomstige Xbox Series X-spellen die u in de gaten moet houden

Marchal bracht een decennium door bij Quantic Dream, waar hij werkte aan spellen als Beyond: Two Souls en Heavy Rain, dus het is geen wonder dat As Dusk Falls even meeslepend is als eender welke prestigieuze tv-serie van het hoogste niveau.

Tijdens een 45 minuten durende sneak peek ontmoet je een gezin dat het hele land door reist voor de nieuwe baan van de vader (waar hij niet erg enthousiast over lijkt te zijn), en drie broers uit een klein stadje in Arizona, waarvan de familie een lange reeks pechgevallen lijkt te hebben. Er zijn aanwijzingen van een voorval dat de vader ertoe bracht zijn goedbetaalde baan als luchtvaartmonteur op te geven, en ook een uitdrukkelijke verklaring van vijandschap tussen hem en zijn vader, die 30 jaar voor de gebeurtenissen in As Dusk Falls plaatsvond.

De vader van het eerste gezin wordt voorgesteld als een doetje met een moeizame relatie met zijn vrouw. Hun kind is levendig en opmerkzaam, en zij wordt zeker beïnvloed door hun gespannen relatie. Een oudere leider, een agressieve en lullige middelste broer, en een onwillige jongere broer, die de enige zachtaardige in de groep lijkt te zijn, vormen de drie broers. Deze mensen en hun beweegredenen worden vrij onmiddellijk geïntroduceerd, en ik raak al snel gehecht aan een paar van hen – een eerbetoon aan het schrijfwerk en het stemacteerwerk in As Dusk Falls.

De vrachtwagen die de jongens vervoert wijkt uit om de SUV van de familie van de weg te rijden vroeg in het eerste hoofdstuk, maar de twee groepen botsen enkele minuten later. Wij zullen niet te veel verklappen, maar hun eerste ontmoeting is even spannend als een aflevering van Breaking Bad.

Soulmates

Tijdens de autorit, wanneer de vrouw van de hoofdpersoon ruzie begint te maken met zijn vader, besluiten wij beiden om ons erbuiten te houden in plaats van partij te kiezen. Wij zijn het erover eens om zachtjes te communiceren tegen de waakhond, wanneer de jongere broer er een tegenkomt bij een poging tot inbraak. Terwijl ik mijn cursor over die optie beweeg, zeg ik: “Ik ben een hondenmens. Ik haal opgelucht adem als hij de hond doorlaat. “Wacht, dat gebeurt toch niet de hele tijd?” Vraag ik. “Nee, dat had heel anders kunnen aflopen.”

Het is een van de opties die je willekeurig kunt kiezen tussen twee deelnemers. Elke speler heeft ook een paar opheffingsmogelijkheden voor elk onderdeel, dus als u sterke gevoelens hebt over een beslissing en het team is het er niet mee eens, kunt u uw troefkaart gebruiken. Stelt u zich het volgende scenario voor: u staat voor de keuze om tijdens een stressvolle impasse een pistool van iemand te stelen of niets te doen, en uw vriend (misschien een beruchte wildcard) wil het van hem afpakken. U, aan de andere kant, wilt het rustig houden, dus uw optie wordt willekeurig gekozen – maar uw wild card metgezel komt tussenbeide en overruled uw beslissing. Zoals Dusk Falls het zegt, zijn dit “Crossroad” beslissingen, die enorme gevolgen zullen hebben voor de rest van het verhaal, en uw vriend heeft zojuist een narratieve handgranaat in de mix gegooid.

Tenslotte krijg je, op grond van onze keuzes, een samenvatting van je persoonlijkheid: Ik hou van vrede, zijn van nature aardig, en ben het over praktisch elke beslissing eens – vandaar de moniker soulmates. As Dusk Falls heeft ook een boeiend interactief verhaalboompje, waarmee u uw beslissingen en de paden die ervan afsplitsen kunt volgen, en waarmee u het spel vanaf bepaalde plaatsen opnieuw kunt beginnen. Het percentage spelers dat dezelfde beslissing nam als wij wordt aangegeven door getallen onder de foto’s van elke scène, een mechanisme dat lijkt op dat van de Life is Strange-spellen. Het is echt interessant, alsof u gedwongen wordt in een spiegel te staren die uw diepste wezen weerspiegelt.

As Dusk Falls zal u uw overtuigingen en misschien zelfs uw relaties doen heroverwegen, terwijl het een adembenemend authentiek verhaal overbrengt op een verrukkelijke interactieve manier. As Dusk Falls zal op 19 juli verkrijgbaar zijn voor Xbox One, Xbox Series X, Xbox Game Pass, en PC.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *