EliteGamers.org

Menu

Dungeons and Dragons: Critical Role Releasing Mighty Nein-Themed Clue Board Game

Dungeons and Dragons Critical Role

Dungeons and Dragons heeft de laatste tijd een enorme groei in populariteit doorgemaakt, niet in de laatste plaats dankzij actuele spelprogramma’s zoals Critical Role. Binnenkort kunnen fans van Dungeons and Dragons Critical Role op een andere maar vertrouwde manier naar hun tafelblad brengen: het klassieke bordspel Clue.

Critical Role begon als een eenvoudige livestream van beroemde stemacteurs die wekelijks Dungeons and Dragons speelden. Nu is Critical Role uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf, compleet met een liefdadigheidsstichting en een uitgeverij genaamd Darrington Press.

GERELATEERD: Stranger Things Monopoly verklapt seizoen 4 plot points
Darrington Press werkt samen met The Op Games en Hasbro om Clue: Critical Role uit te brengen. Deze nieuwe draai aan het klassieke mysteriespel plaatst spelers in de schoenen van de Mighty Nein – de helden uit Campaign 2 van Critical Role – terwijl ze verwikkeld raken in een mysterieuze dreiging tijdens het Harvest Close Festival in de stad Zadash. Het spel zelf bevat prachtige nieuwe illustraties van de Mighty Nein, getekend door illustratoren en critters Joric_Art en Shaun Ellis, en bevat zeven schattige heldenfiches die bij elk hoofdpersonage horen.

OP Games, ook bekend als USAopoly, is een uitgever van bordspellen die het meest bekend is om zijn popcultuur herschikkingen van klassieke bordspellen als Clue. Hoewel het bekend is geworden door de uitgave van Monopoly, heeft het ook speciale versies gemaakt van tientallen bordspellen, variĆ«rend van Codenames tot Jenga. Het heeft zelfs al met zowel D&D als Critical Role gewerkt – The OP Games heeft in het verleden een Dungeons and Dragons-themed Monopoly, Clue, en Yahtzee uitgebracht, en verkoopt verscheidene Critical Role puzzels, een Rubik’s Cube, en een Munchkin uitbreiding.

Fans van Critical Role over de hele wereld waren opgetogen toen zij hoorden dat Clue: Critical Role binnenkort zou verschijnen. Gezien het feit dat Clue bijna 75 jaar bestaat, is het niet overdreven om te zeggen dat verschillende generaties met het klassieke mysteriespel zijn opgegroeid. Clue is al jaren de inspiratiebron voor mysteriespellen, waaronder de aankomende uitbreiding van Hearthstone, Murder at Castle Nathria. De charmante, geliefde cast van Campaign 2 zijn ook een perfecte keuze voor het bordspel, vooral vanwege de running gag met Nott en Jester’s detectivebureau.

Helaas komt Clue: Critical Role op dit moment alleen uit in de winkels in de Verenigde Staten en Canada, tot groot ongenoegen van de fans in het buitenland. Het bordspel heeft op dit moment nog geen releasedatum, maar het zal waarschijnlijk binnen een maand of twee verschijnen. Hopelijk komt Clue: Critical Role niet lang nadat het in de Verenigde Staten en Canada is uitgebracht ook in de internationale winkels uit, zodat Dungeons and Dragons fans over de hele wereld het spel in handen kunnen krijgen.

MEER: 15 Tabletop RPG’s die Dungeons & Dragons fans zouden moeten proberen
Bron: Twitter/CriticalRole

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *