EliteGamers.org

Menu

Half-Life remake ‘Black Mesa’ krijgt een remake

Half-Life remake

Voor veel oudere gamers zal Half-Life een onderwerp zijn dat zowel vreugde als afgrijzen oproept. Vreugde vanwege het vernieuwende verhaal en de gameplay; afgrijzen omdat het een videogameserie is die nooit een derde deel heeft gekregen. Voor de fans was het einde van de “Episode Two” DLC te veel een cliffhanger om geen vervolg te krijgen. Hoewel er helaas geen “driequel” kwam, kwam er wel een Black Mesa-remake, die de oorspronkelijke klassieker in een nieuw jasje stak om hem in het moderne tijdperk te brengen. En nu wordt die remake zelf opnieuw gemaakt.
GAMERANT VIDEO VAN DE DAG

Volgens een recent bericht van PC Gamer werkt een ontwikkelaar die zichzelf Lamba Team noemt aan een mod voor Half-Life die in wezen een reimagining is van Black Mesa, maar dan in de engine van het originele spel. Het klinkt een beetje verwarrend, aangezien het door fans gemaakte Black Mesa al een remake is. Maar dit project, volgens de beschrijving op ModDB, heeft als doel de release van 1998 een nieuwe look te geven, met meer gedetailleerde texturen en omgevingen en “de grenzen verleggen” van de GoldSrc engine. Men zou kunnen stellen dat dit meer een “demake” is dan een remake, dan.
GERELATEERD: Hackers ontdekken Half-Life 2-bestanden verborgen in Portal Switch Port

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1535570269372-ccr2’); });

Black Mesa heeft er 16 jaar over gedaan om volledig uit te komen, en met de zegen van Valve heeft het veel dingen veranderd aan Half-Life. Naast een significante update van de visuals, zijn ook veel omgevingen aangepast en zijn er een aantal drastische verbeteringen aangebracht in het alien Xen-gedeelte van het spel, waar het origineel volgens veel fans een beetje onderuit ging. Omdat Black Mesa in de Source-engine werd gemaakt, konden er Half-Life 2-mechanica in worden verwerkt, zoals het manipuleren van objecten in de wereld. Het team achter de originele remake was in staat om dit allemaal te bereiken en toch de essentie van het klassieke spel te behouden.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1535570269372-ccr3’); });

De Black Mesa ‘Blue Shift’ DLC zal ook ooit verschijnen, met screenshots en een korte clip die vorige maand al getoond werden. Fans van het origineel zullen zich de officiële Half-Life-uitbreidingen herinneren, en de remake lijkt erop gebrand om zowel “Blue Shift”, waarin spelers de rol van een bewaker in de faciliteit op zich moeten nemen, als “Opposing Force”, dat wordt verteld vanuit het perspectief van een marinier die jacht maakt op Gordon Freeman, in ere te houden.
Als een van de meest innovatieve FPS-games ooit gemaakt, samen met Doom en Quake, is het interessant om te zien dat fans en modders Half-Life nog steeds in de schijnwerpers willen houden. Op dit moment is er nog geen releasedatum voor de Black Mesa remake, maar er is al wel een demo beschikbaar en het team is op zoek naar iedereen die kan helpen met het project.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1535570269372-ccr4’); });

Half-Life werd uitgebracht in 1998 en is beschikbaar op PC en PS2.
MEER: 15 Mijlpaal-game releases die de vooruitgang van AI aantonen
Bron: PC Gamer, ModDB

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *