EliteGamers.org

Menu

Lights Off! Gratis horrorgame gaat over de pure angst van het uitdoen van de lichten voor het slapengaan

Lights Off! is een gratis first-person horrorgame dat al een tijdje op Itch.io staat, maar onlangs op Steam is opgedoken. Het simuleert die angst om de lichten uit te doen en de trap op te lopen om in het donker naar bed te gaan, en ondanks de low-fi graphics is het meteen en immens effectief. U begint op de begane grond van een helder verlicht huis om middernacht, en u moet door de kamers lopen en elk licht één voor één uitklikken. In de bijna stilte (op een vaag en onheilspellend gezoem na) zijn uw voetstappen iets te luid en het scherpe klikken van elke lichtschakelaar, samen met de oprukkende duisternis, doen de spanning snel oplopen van licht ongemakkelijk tot “Oh God iets gaat me te pakken krijgen.” Als ik ooit zou willen dat een spel een sprintknop had, dan is dit het wel.

Als alle lichten uit zijn, kunt u naar bed gaan en proberen in slaap te vallen door de muisknop ingedrukt te houden om uw ogen te sluiten. U kunt echter de muisknop loslaten om ze weer even te openen, als u nog één keer door het duister naar uw verduisterde slaapkamer wilt kijken. Ik weet niet of u dat wel wilt doen. U kunt ze beter gesloten houden. Zoete dromen.

Het spel speelt zich af over een reeks van zes nachten, en zoals u kunt verwachten wordt elke nacht steeds griezeliger. De top van de gevreesde trap bereiken is al eng genoeg, maar… wacht eens even, ik weet dat ik alle lichten beneden uitgedaan heb. Waarom brandt er weer één? Nu moet ik weer naar beneden, de kamer doorkruisen, het licht uitdoen, en helemaal in het donker teruglopen. Alweer. En vanaf daar wordt het alleen maar griezeliger.

Lights Off! is een kort spel en u kunt het in ongeveer 10 minuten uitspelen, maar het is eerlijk gezegd net zo’n effectief griezelspel als veel langere en meer gedetailleerde die ik ooit gespeeld heb. Het blijkt dat, hoe oud je ook wordt, je er nog steeds vrij zeker van bent dat er monsters in die donkere achterkamer van de kelder zitten, gewoon te wachten tot je de lichten uitdoet en naar bed gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *