EliteGamers.org

Menu

Little Witch in the Woods

Had u uw oog laten vallen op de charmante indie levenssim Little Witch in the Woods? Het is nu uit via Game Preview op Xbox Game Pass – kijk maar eens wat wij ervan vonden na een paar uur ermee gespeeld te hebben!
Zoals het lankmoedige nieuwsteam van TrueAchievements kan beamen, hou ik van gezonde spelletjes. Little Witch in the Woods is er één waar ik al een tijdje naar uitkeek, dus zodra wij hoorden dat het deze week in Game Preview zou verschijnen, stond ik erop om het vrijwillig uit te proberen, en dook ik voorover in het leven als een kleine heks in het bos. Het eerste wat u dus in gedachten moet houden, is dat dit de Game Preview versie van Little Witch in the Woods is, en niet het volledige spel – de volledige lancering is uitgesteld tot 2023. Omdat het de Game Preview versie is, worden achievements niet ondersteund, is er een limiet aan de beschikbare inhoud, en, zoals het waarschuwingsscherm aangeeft, zullen sommige spelfuncties misschien niet goed werken. Dat gezegd zijnde, laten we beginnen!

U kunt zien hoeveel hart er achter Little Witch in the Woods zit. De pixel art stijl en de prachtige karakterontwerpen doen echt veel om de charme van het spel te laten zien, en, alleen al van een paar uur speeltijd, lijkt het al vol geheimen te zitten. Little Witch in the Woods komt van de Koreaanse indie-ontwikkelaar SUNNY SIDE UP – er is nogal wat dialoog, die, afgezien van een ietwat willekeurig begin van het verhaal en de enkele herhalingen of vertaalproblemen, goed dienst doet om de ondeugende aard van ons personage, Ellie, uit te beelden. Zij heeft de neiging wat te ouwehoeren met haar hoed, Virgil, die al een paar keer het heksenblok rond geweest schijnt te zijn, en helpt ons uit de brand wanneer wij vast zitten. Het was de bedoeling dat Ellie naar een stadje in de buurt zou gaan om haar leertijd te beginnen, maar als haar trein onverwacht stopt, verveelt zij zich en dwaalt af – en besluit al gauw dat zij haar leertijd veel liever zou beginnen in het heksenhuis en het dorp dat zij tegengekomen is.

Als u van charme en gezelligheid houdt, dan is dit er een voor u. Ellie is gewapend met een ganzenveer en een encyclopedie, en kan de wezens en planten die ze tegenkomt bestuderen door ze te tekenen. Eenmaal getekend vult de bijbehorende bladzijde in de encyclopedie zich met allerlei details, zoals de tijd dat u de materialen kunt vinden, of hoe ze zouden kunnen samenwerken met verschillende drankjes. Het heeft dat onweerstaanbare haakje van opnieuw beginnen – Ellie moet het verlaten huis van de Heks opruimen, gereedschap aanschaffen, en, spoedig, helpen bij het terugwinnen van het nabijgelegen dorp. Alleen al in de Game Preview versie zijn er allerlei planten en dieren om te achtervolgen en te tekenen, en het omringende land voelt vol mogelijkheden, met verschillende planten die ’s nachts of overdag tevoorschijn komen. Ondanks haar ondeugende aard, helpt Ellie graag iedereen die zij tegenkomt – wij beginnen al gauw drankjes te verkopen en af te leveren, en dit leidt ons naar de kern-gameplay van Little Witch in the Woods: verkennen, de encyclopedie samenstellen, grondstoffen verzamelen, die verwerken, en drankjes brouwen. Als u bijvoorbeeld het wezen Squishychub (minder gegiechel, graag) hebt bestudeerd, kunt u zijn vacht verzamelen, die u dan door de extractor kunt halen om er Squishychub Fur extract van te maken. Dit is dan een bruikbaar ingrediënt voor verschillende toverdranken, en u hoeft alleen nog maar de andere ingrediënten te verzamelen, de sterkte van het vuur te kiezen en de richting waarin u het drankje zult roeren, en u bent vertrokken. Het Heksenhuis is zo lang verlaten geweest dat sommige van zijn verwerkingsmachines kapot zijn, wat betekent dat u tijdens uw avontuur de onderdelen zult moeten herstellen, als u ingewikkelder toverdranken wilt maken. Daarnaast onderzoekt u de vreemde stekelige lianen die het dorp hebben verwoest en delen van het bos versperren, en u onderzoekt hoe u ze kunt verwijderen.

Sommige ingrediënten zijn alleen op bepaalde tijden te vinden, en het kan zijn dat u tot de volgende dag moet wachten voor ze weer aangroeien, wat een zekere mate van backtracking tot gevolg heeft. Dit is zeker niet erg, als u bedenkt hoe mooi de wereld van Little Witch in the Woods is – het geritsel van onkruid als u door het bos rent, of het klokgelui van maanachtige bloemen – maar we zullen misschien op het volledige spel moeten wachten om te zien of dit backtracken een ergernis zal worden. Ellie’s loopsnelheid is een beetje traag, en hoewel u kunt sprinten, verbruikt u snel uithoudingsvermogen, vooral als u het ook voor andere activiteiten gebruikt. Later in het verhaal heb ik een bezem vrijgespeeld, die iets sneller is, maar het lijkt erop dat u die (althans in het begin) moet blijven onderhouden, wil hij nuttig zijn. Nogmaals, dit is een kleine ergernis in een verder charmant spel, dus we zullen moeten afwachten hoe het is wanneer het volledige spel lanceert.

Samenvatting
De wereld van Little Witch in the Woods zit vol met vriendelijke personages, zoals een drakenkok, een ottertreinwachter, en een piepklein ondeugend vosje, en SUNNY SIDE UP zegt dat we nog meer dorpelingen en wezens te zien zullen krijgen naarmate het spel verder ontwikkeld wordt. Maar zelfs nu al kunt u zien dat Little Witch in the Woods draait om een heerlijke boodschap van geluk en hulpvaardigheid, van de vrolijk lachende stoomwolk die opstijgt na het maken van een toverdrankje, tot het werk dat u doet om de personages van de wereld te helpen met hun problemen. Kortom, Little Witch in the Woods lijkt al net zo charmant te zijn als zijn trailers al deden vermoeden. Het is een ontspannen, low-key spel over het beter maken van de wereld om u heen, en er is al een behoorlijke brok content om door te spelen. Met andere woorden, het is een Free Pass van ons! Als blijkt dat toverdrankjes maken uw ding is, vergeet dan niet de komende pixel sim RPG Potion Permit te bekijken. Als het meer magie is waar u naar op zoek bent, kijk dan eens door wat meer magische Xbox spelletjes om te zien of er iets is waar u zin in hebt! Gaat u Little Witch in the Woods uitproberen? Laat het ons weten in de comments!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *