EliteGamers.org

Menu

Minecraft fan maakt een spelletje Yahtzee met Redstone

Minecraft fan maakt een spelletje Yahtzee

Voor velen is Minecraft meer dan een mainstream release die miljoenen blijft vermaken. Het maakt deel uit van hun opvoeding. Mojang lanceerde onlangs versie 1.19 van zijn open-wereld zandbakspel en de studio is erop gebrand om het in goede aarde te houden bij de gemeenschap, ondanks het feit dat het nu al meer dan tien jaar oud is. De reden waarom het nog steeds zo populair is, is het grote aantal dingen dat kan worden gemaakt. De fanbase loopt over van talent, waarvan een groot deel de kracht van het Redstone-element van het spel demonstreert.

Onlangs, Reddit gebruiker CaptainShivy617 toonde dergelijke bekwaamheid door het creëren van hun eigen versie van het klassieke spel Yahtzee binnen Minecraft. Een korte video toont het spel in actie, met de speler die op een knop drukt om een ronde te beginnen. Net als in het origineel, gaat het om het rollen van dobbelstenen, alleen in dit geval worden ze digitaal weergegeven. Na een paar pogingen lukt het CaptainShivy617 om een volledige “Yahtzee!” te krijgen, die op het scherm wordt getoond. De clip eindigt met het tonen van de achterkant van hun herschepping, wat een idee geeft van het complexe werk dat in het project is gestoken.
GERELATEERD: Minecraft-fan bouwt levensechte Redstone-apparaten

Voor degenen die het nog nooit hebben gespeeld, Yahtzee is een geliefd dobbelspel dat begon in de jaren 1950. Spelers moeten een reeks dobbelstenen gooien om punten te scoren, die tijdens elke beurt maximaal drie keer kunnen worden gegooid. Om een “Yahtzee” te halen, die 50 punten waard is, moet de speler vijf dezelfde getallen op een rij krijgen. Het feit dat dit spel naar de digitale wereld is vertaald, toont aan dat het nog steeds iets is waar de fans van genieten.
Redstone Yahtzee! van Minecraft

Redstone in Minecraft kan worden gebruikt om allerlei soorten toestellen te maken, hoe eenvoudig of complex ook. Spelers hebben er echt interessante dingen mee kunnen maken, zoals een verkoopautomaat, een wekker en zelfs een röntgenapparaat. Er zijn zelfs mensen geweest die hele spellen hebben gemaakt, zoals hercreaties van klassiekers als Pac-Man en Tetris.

Het is om deze reden dat Minecraft zo’n lange levensduur heeft. Niet alleen is het een ongelooflijk groot spel met zoveel te ontdekken, maar het biedt spelers ook de mogelijkheid om alles te bouwen wat in hun verbeelding opkomt. Dat op zich betekent al dat het een bijna oneindige herspeelwaarde heeft, maar de opname van Redstone in het begin betekent dat er zoveel meer potentieel is voor fans om te ontgrendelen, en het zal interessant zijn om te zien wat mensen hierna zullen bedenken.
Minecraft is beschikbaar voor Mobile, PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, en Xbox Series X/S.
MEER: De 17 zeldzaamste items in Minecraft (& hoe je ze kunt krijgen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *