EliteGamers.org

Menu

Overwatch 2 maakt grote veranderingen voor Mercy en Symmetra na bèta-feedback

Overwatch 2

Het is een algemeen erkend feit dat competitieve multiplayergames voortdurend moeten worden gebalanceerd om ervoor te zorgen dat een meta het spel niet jarenlang kan overnemen. Patches worden consequent uitgebracht voor MOBA-titels zoals DOTA 2 en League of Legends, maar ook voor snelle shooters zoals Valorant en Overwatch 2. Overwatch 2 is net zijn tweede bètafase ingegaan, dus spelers op alle platforms krijgen toegang tot het spel voordat de definitieve versie wordt uitgebracht, en fans zien nu al enkele grote veranderingen die ze leuk vinden en sommige die ze zeker niet leuk vinden.

Een held die veranderingen heeft gekregen waar fans niet zo blij mee zijn is Mercy. Velen vinden dat de aanpassingen aan haar Guardian Angel ability de held onnodig heeft afgezwakt, ook al past ze verder prima in de Overwatch 2 meta. Fans zijn nog minder blij met de huidige staat van Symmetra, die zodanig is veranderd dat spelers nu geloven dat ze de snellere meta van Overwatch 2’s 5v5 gameplay niet kan bijbenen. Echter, slechts een week nadat de Overwatch 2-bèta zijn tweede fase is ingegaan, laat Blizzard fans weten dat het heeft geluisterd naar de feedback.
GERELATEERD: Overwatch 2 zou meer ‘Mercy-Style’ ondersteunende helden kunnen zien toegevoegd na de lancering volgens Dev

Volgens een recente ontwikkelaarsblog van Blizzard, zullen zowel Mercy als Symmetra enkele grote veranderingen ondergaan als reactie op de feedback van de community. Ten eerste, Blizzard schetst dat Mercy’s “Super Jump” die ze ervaart als gevolg van haar Guardian Angel vermogen in Overwatch een bug was en niet een bedoelde functie. Daarom waren er aanvankelijk wat problemen bij het maken van het een legitiem onderdeel van Mercy’s loadout in Overwatch 2. Nu wil Blizzard de flexibiliteit van de ability vergroten, terwijl het er ook voor wil zorgen dat spelers niet meteen de lucht in gaan om zichzelf perfecte sniper targets te maken.

Symmetra krijgt een aantal substantiële veranderingen aan haar kit, omdat Blizzard erkent dat het haar een held heeft gemaakt die niet volledig past bij Overwatch 2 gezien de nerfs en de snelheid van het nieuwe spel. Nu is Symmetra’s teleporter cooldown verminderd, en haar Secondary Fire krijgt ook enkele buffs in termen van oplaadtijd en projectiel grootte. Of dit Symmetra terugbrengt naar hoe krachtig ze vroeger was in Overwatch is onbekend, maar het zou haar in ieder geval speelbaar moeten maken.
Tot slot eindigde Blizzard de developer blog met wat aantekeningen over de nieuwste held die Overwatch 2 zal vervoegen, genaamd Junker Queen. Doordat veel spelers de nieuwe hero willen proberen, zijn de wachtrijtijden voor Tank in Overwatch 2 flink opgelopen, iets wat Blizzard verwachtte maar wil verbeteren. Op dit moment denkt de ontwikkelaar dat Junker Queen op een goede plek staat, maar zal haar in de gaten blijven houden naarmate de beta vordert. Op dit moment worden helden als Zenyatta en Sojourn in de gaten gehouden als twee personages die in de toekomst misschien veranderingen nodig hebben.

Overwatch 2 is momenteel in ontwikkeling. De tweede publieke bèta is nu beschikbaar op PC, PS4, PS5, Xbox One, en Xbox Series X/S tot 18 juli.
MEER: De Grootste Controverses Gebonden aan Overwatch 2
Bron: Blizzard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *