EliteGamers.org

Menu

Pokemon Scarlet en Violet kunnen verhaalkeuzes maken met vertakte paden

In veel opzichten breken Pokemon Scarlet en Violet met de normen van de franchise. Fuecoco lijkt bijvoorbeeld niet het patroon van de Fire-starter Zodiac te volgen, maar het open-wereld ontwerp, het niet-lineaire verhaal, de co-op en meer zijn allemaal belangrijke verbeteringen voor de franchiseformule. Het lijkt er inderdaad op dat alle vernieuwingen die fans van Pokemon Sword and Shield wilden, nu in Pokemon Scarlet and Violet zitten.

Dat gezegd hebbende, er zijn nog steeds een heleboel onbevestigde variabelen met betrekking tot het spel, met bekende en betrouwbare leaker Riddler Khu op dit moment als de enige echte bron van informatie. Iedereen die hen volgt weet echter dat alles in de vorm van een cryptische tease komt, zoals recente hints in de richting van tijdreizen in Pokemon Scarlet en Violet. Nu hebben ze een andere teaser gepost, mogelijk hintend naar een andere RPG vooruitgang voor het spel.

GERELATEERD: Pokemon Scarlet and Violet Leaker Teases New Systems and Gimmicks
Khu heeft onlangs een afbeelding gepost van Detroit: Become Human, de keuze-gebaseerde Quantic Dream game, en suggereerde dat fans iets soortgelijks zouden zien in Titan (de codenaam voor Gen 9). Het is onwaarschijnlijk dat Khu wijst op Android-achtige elementen in het spel, maar toegegeven, dat is niet onmogelijk. Het lijkt waarschijnlijker dat Khu suggereert dat Pokemon Scarlet en Violet verhaal-gebaseerde keuzes zullen bevatten die invloed hebben op hoe spelers door het spel gaan.

Gezien het eerder genoemde open ontwerp en non-lineaire verhaalverloop, zou het logisch zijn als spelers verschillende keuzes kunnen maken die hen op verschillende paden brengen. Hoe precies valt nog te bezien; het zou zo simpel kunnen zijn als tegenover verschillende gymleiders komen te staan op basis van keuze, invloed hebben op relaties met NPC’s op basis van dialoogkeuzes, enzovoort. Het lijkt niet waarschijnlijk dat keuzes grote gevolgen zullen hebben zoals in verhalende spellen, maar het zou wel interessant zijn om in Pokemon Scarlet en Violet verschillende paden in te voeren op basis van de keuze van de speler.

Niet alleen zou dit de replay waarde verhogen, maar andere potentiƫle features zoals een nieuw spel plus of moeilijkheidsopties in Pokemon Scarlet en Violet (onbevestigd, pure speculatie) zouden fans een reden geven om elk spel opnieuw te doorlopen. Aangezien Scarlet zich in het verleden afspeelt en Violet in de toekomst, zou het ook voor de hand liggen dat elk spel andere keuzes en vertakkingen zou hebben.

Dat zou fans mogelijk nog meer reden geven om het Pokemon Scarlet en Violet dubbelpakket te pre-orderen. Ondanks het feit dat er tot nu toe slechts twee officiƫle trailers zijn uitgebracht, lijkt het duidelijk dat de hype voor de volgende generatie in de Pokemon franchise hoog is.

Pokemon Scarlet en Violet verschijnen 18 november voor Switch.
MEER: Pokemon Scarlet and Violet’s Villains Teased by Known Leaker
Bron: Riddler Khu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *