Skull and Bones gaat duurder zijn dan verwacht bij lancering

Skull and Bones is een open-wereld piratengame gebaseerd op zeegevechten waarin spelers de controle krijgen over verschillende piratenschepen om missies te voltooien of deel te nemen aan PvP gevechten. Kijkend naar de gameplay trailer van Skull and Bones, is het duidelijk dat het spel is ontworpen als een meer uitgewerkte versie van Ubisoft’s marine gevechtssysteem dat voor het eerst werd geïntroduceerd in Assassin’s Creed 3. Dit systeem werd ook uitgebreid in Assassin’s Creed 4: Black Flag, die veel vergelijkbare missies en doelstellingen bevatte als die beschreven in de gameplay trailer van Skull and Bones, alleen zonder enige multiplayer elementen.
GAMERANT VIDEO VAN DE DAG

Naast een diepgaande gameplay trailer voor Skull and Bones, werd onlangs een releasedatum van 8 november 2022 onthuld voor het spel. De huidige prijs van Skull and Bones zou echter ook een teleurstellende verandering kunnen betekenen voor alle Ubisoft-games in de toekomst.
GERELATEERD: Skull and Bones-directeur onthult hoeveel schepen beschikbaar zullen zijn bij lancering
Skull and Bones is momenteel beschikbaar voor pre-order in afwachting van de release in november. De basisprijs staat echter op $70 voor next-gen consoles. Er is ook een premium editie van Skull and Bones die ver boven deze prijs uitkomt. Tot voor kort werd 60 dollar beschouwd als de standaard releaseprijs voor een nieuwe AAA-game op Xbox- en PlayStation-consoles. Maar omdat Skull and Bones niet uitkomt voor Xbox One of PS4, is de prijs verhoogd tot die van enkele andere exclusieve current-gen titels.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1535570269372-ccr2′); });

Dit prijspunt van $ 70 is er langzaam ingeslopen voor nieuwe games die zijn uitgebracht op de Xbox Series X/S en PS5, en het lijkt erop dat dit nu voorbestemd is om de nieuwe standaardprijs te worden voor alle nieuwe AAA-titels zodra ontwikkelaars stoppen met het uitbrengen van games voor de Xbox One en PS4. Ubisoft’s twee populairste franchises, Far Cry en Assassin’s Creed, hadden beide recente AAA-releases, waarbij beide games op alle consoles uitkwamen voor $ 60, hoewel sommige spelers Assassin’s Creed wisten te bemachtigen: Valhalla voor veel minder te krijgen.
Skull and Bones is echter een nieuwe IP voor Ubisoft, en hoewel het waarschijnlijk nog steeds goed zal verkopen, heeft het een veel meer niche-aanspraak dan de andere geliefde franchises van de ontwikkelaar. Een Assassin’s Creed- of Far Cry-game zou het waarschijnlijk beter hebben gedaan om de kloof tussen de vorige en current-gen prijspunten te overbruggen, terwijl het nog steeds populair was, in plaats van een nieuwe IP zonder Xbox One- of PS4-release.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1535570269372-ccr3’); });

Wat de zaken nog erger zou kunnen maken voor Skull and Bones is dat de focus op het gebruik van in-game valuta om cosmetische items voor het spelerskarakter te kopen het spel ook perfect maakt voor de introductie van microtransacties. Ubisoft heeft beweerd dat post launch content voor Skull and Bones gratis zal zijn, wat veelbelovend is, hoewel dit misschien alleen van toepassing is op live-service evenementen.
Skull and Bones komt uit op 8 november 2022, voor PC, PS5, Stadia, en Xbox Series X/S.
MEER: Wat Skull And Bones moet doen om een succes te worden
Bron: Pure Xbox

Plaats een reactie