EliteGamers.org

Menu

Stalker 2: Alles wat wij weten over uw terugkeer in The Zone

Stalker 2 is officieel in aantocht. Het langverwachte vervolg op de geliefde (en liefdevol jankerige) Stalker-serie zal spelers terugbrengen naar The Zone, een zwaar besmet en uiterst gevaarlijk gebied rond de kerncentrale van Tsjernobyl.

De first-person survival shooter serie staat bekend om zijn sombere sfeer, angstaanjagende monsters en mutanten, en uiterst meedogenloze gevechten. Fans (waaronder ikzelf) wachten al een decennium op het vervolg, dat oorspronkelijk in 2010 werd aangekondigd.

Hier is alles wat wij weten over Stalker 2.

Wat is de releasedatum van Stalker 2?

De Stalker 2 release datum is 8 december 2022. Hij was gepland voor april, maar GSC Game World kondigde aan dat zij Stalker 2 uitstelden om meer tijd te krijgen om “onze visie te vervullen”.

Zal Stalker 2 op de PC komen?

Ja! De Stalker serie is altijd op PC geweest, maar Stalker 2 is ook een “console launch exclusive” op Xbox. Dat is een verwarrende uitdrukking, maar het betekent niet dat PC-spelers zullen moeten wachten. Het betekent alleen dat PlayStation-bezitters pech zullen hebben. Op de officiële site van Stalker 2 staat dat de PC-versie tegelijk met de Xbox-versie zal lanceren.

Laten we eens kijken naar enkele trailers van Stalker 2
Credit to the Video

Hierboven kunt u uw gretige anomaliedetectors (uw ogen, bedoel ik) richten op de Stalker 2 trailer die op de E3 getoond werd. Het begint, zoals alles wat met Stalker te maken heeft, met een groep huurlingen die rond een vuurtje zitten terwijl iemand gitaar speelt. Wij krijgen een blik op wat vuurgevechten als een Stalker, Skif, een kamp overvalt – het is een beetje meer Call of Duty dan wij van Stalker-gevechten zouden verwachten, waarbij het er meestal om gaat uiterst voorzichtig te zijn en niet halsoverkop op een groep vijanden af te stormen. Wij zien ook wat on-the-fly wapenmodificatie en een paar mooie explosies, en een ontmoeting met een bloodsucker, een monster dat doorgewinterde Stalker-spelers wel kennen.

Dan is er een expeditie in een somber uitziend moeras om een artefact te vinden. Het ziet er beslist erg Stalkery uit, want we zien een hoofdkrab-achtig monster in een anomalie gezogen worden, en Skif gebruikt een nieuwe detector en wat gegooide bouten om een andere te ontwijken, gevolgd door de verwerving van een kostbaar artefact.

Als u een klap op de vuurpijl uitleg van de devs zelf wilt, kunt u hieronder ook hoogtepunten uit dezelfde trailer met wat commentaar bekijken, waarin we leren dat er een klein detail is dat hint naar een nieuwe (mogelijk militaire) factie, en dat getoonde artefact kan gebruikt worden om uithoudingsvermogen op te bouwen. Er is ook een cameo aan het eind van Sergiy Grygorovych, oprichter van GSC Game World:

Als u wat eerdere beelden van Stalker 2 wilt zien, was er ook al een teaser in 2020, die “het niveau van de graphics en de sfeer laat zien dat wij bij de release willen bereiken”, en ook een in-engine teaser.

Zal Stalker 2 serieus NFT’s hebben?

Nou ja, maar toen nee, en nu blijft het hopelijk nee. Op 15 december kondigde GSC Game World een tie-in aan met NFTs-een soort blockchain veiling voor spelers om zich te kunnen laten scannen op de gezichten van NPCs, of toegang te krijgen tot “unieke” voorwerpen.

Dit duurde niet erg lang, met de volgende stap de volgende dag, toen de betrokkenheid van NFT bij Stalker 2 werd ingetrokken, wat bewees dat het antwoord op “what are ya selling?” inderdaad niet NFT’s waren.

Voorlopig lijkt het er dus op dat Stalker 2 veilig zal zijn voor de plaag van de niet-fungibele token-trend die amok maakt op het internet.

Op welke motor draait Stalker 2?

Hoewel wij vroeger wisten dat Stalker 2 op Unreal 4 zou draaien, weten wij nu dat het met het langverwachte Unreal 5 zal werken. Gezien de vertragingen van Stalker 2 – waardoor het in 2022 uitkomt – kan een mogelijke verandering van motor de zaken verklaren.

Met deze verandering in de motor komt een overvloed aan verbeteringen, waaronder enkele werkelijk mooie personages en wapens, zodat wij nu zowel het wit van hun ogen als het niet-zo-wit van hun tanden in de Zone kunnen verwachten.

Er is deze keer een echte open wereld

De kaarten in de eerdere Stalker-spellen waren groot, maar het waren geen volledig open werelden. Zij waren wel groot, maar opgedeeld in brokken, en u werd door een paar specifieke toegangspunten geleid om ertussen te reizen.

Stalker 2 zal officieel een naadloos open wereld spel zijn. “For the first time in the series, the Zone will be yours to explore as a post-apocalyptic open world-one of the largest to date,” says GSC Game World.

A-Life is opgewaardeerd

Er gebeurt veel simulatie in de Stalker spellen – leden van de verschillende menselijke facties zwerven door de Zone, net als u, en er zijn ook allerlei mutanten en wezens die rondsluipen.

Deze verschillende entiteiten botsen met elkaar en werken op elkaar in, zelfs als u er niet bij bent om het te zien. In de vorige spellen simuleerde een systeem genaamd A-Life de wereld en zijn bewoners, en nu zal A-Life 2.0 dat in Stalker 2 doen.

Waar gaat Stalker 2 over?

Er is nog niet veel over het verhaal onthuld, maar het scenario klinkt hetzelfde als dat van de vorige spellen. “Not much about the story has been revealed yet, but the scenario sounds similar to the previous games. “Bounty hunters dig deep into the Zone, driven by its treasures and mysteries. Some of them are on the run from their past, others are blinded by money, and still others are obsessed with finding the truth behind all the mysteries.”

Het verhaal zal niet-lineair zijn, en SGR zegt “Your choices will affect both the short-term consequences and the overall outcomes.”

Straal traceren en resoluties

GSC heeft RTX ondersteuning voor Stalker 2 bevestigd op de Xbox Series X en Series S, en 4k resolutie voor de Series X, wat betekent dat we veilig kunnen aannemen dat dezelfde functies ook naar de PC zullen komen.

Moet ik de andere Stalker-spellen spelen voordat ik Stalker 2 speel?

Ja, dat moet u doen. Dat is niet officieel, dat is gewoon mijn persoonlijke richtlijn aan u, want twee van de Stalker spellen (Shadow of Chernobyl en Call of Pripyat) zijn uitstekend.

Als u een tweede mening wilt, dan heeft GSC Game World zijn eigen antwoord op die vraag: Ja, dat is zo.

“Stalker 2 is a stand-alone project that can be enjoyed on its own,”staat er op de site van GSC. “Tegelijkertijd raden wij aan om de vorige spellen te voltooien voor een maximale onderdompeling.”
Dus, ja. Dat moet u doen. U kunt er maar beter aan beginnen!

Zal Stalker 2 modding ondersteunen?

De originele Stalker serie wordt fris gehouden door een gepassioneerde en toegewijde modding gemeenschap. En SGR is van plan om modders met Stalker 2 ook te ondersteunen. “Wij zetten ons volledig in om modding op dag één zo eenvoudig mogelijk te maken.”

Hé, waar staat S.T.A.L.K.E.R. ook alweer voor?

Yep, het spel is eigenlijk S.T.A.L.K.E.R. 2, wat veel vervelender is om te typen dan Stalker 2. En de letters staan (zogenaamd, want het verhaal is een beetje ingewikkeld) voor Scavengers, Trespassers, Adventurers, Loners, Killers, Explorers, en Robbers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *