EliteGamers.org

Menu

Wasteland 3 ontwikkelaar spot nieuwe NFT Console

Wasteland 3

Afhankelijk van wie je het vraagt, is “Web 3.0” ofwel de door blockchain aangedreven toekomst van het internet ofwel een nietszeggend modewoord dat op cryptocurrency, NFT, en Metaverse oplichterij wordt geplakt. Velen zijn dus wantrouwig tegenover de onlangs aangekondigde Web 3.0 NFT Console Polium One, waarvan sommige commentatoren betwijfelen of die ooit zal bestaan. Maar Wasteland 3 ontwikkelaar inXile Entertainment is er tenminste in geslaagd om wat plezier te hebben op kosten van Polium One.

Eerder vandaag tweette inXile Entertainment hun “nieuwe logo,” een paarse kubus met de naam van het bedrijf ondeskundig op de zijkant geplakt. Dit is een directe parodie op het logo van Polium, dat volgens velen een schaamteloze kopie is van het logo van de GameCube.

GERELATEERD: Nieuw gepubliceerd octrooi zinspeelt op NFT’s met Nike-logo voor videogames
Het parodie-logo is een paarse kubus met het “inX”-gedeelte van de bedrijfsnaam erin gekerfd en het “ile” ziet eruit alsof iemand het aan de zijkant heeft getekend met het penseelgereedschap van MS Paint. “Thinkin about changing to a new logo,” luidt de tweet van inXile, “(kind of ran out of room).” Helaas begreep niet iedereen de grap, andere gebruikers moesten de context uitleggen in de antwoorden op de tweet. Toch zal iedereen die op de hoogte is van de aankondiging van Polium One de grap waarschijnlijk redelijk snel snappen.

Voor iedereen die dit nieuws gemist heeft, tech startup Polium kondigde de Polium One aan op 4 juli. De eerste NFT-console ter wereld kreeg echter vrijwel onmiddellijk ophef over zijn logo. Het embleem lijkt op een witte en grijze kubus met een gestileerde zwarte “P” eruit gesneden, zodat de letter een kleinere kubus binnenin heeft. Dit lijkt opmerkelijk veel op het GameCube-logo, dat hetzelfde doet maar dan met een paarse kubus en de letter “G”.

Polium ontkent het logo van Nintendo’s GameCube te hebben gekopieerd, met als argument dat veel bedrijven soortgelijke ontwerpen gebruiken. Terwijl het GameCube-logo afkomstig is van de naam en vorm van Nintendo’s populaire console, beweert Polium dat zijn kubus de blockchain-technologie vertegenwoordigt. Toch zijn de gelijkenissen opvallend. Het bedrijf heeft ook niet hard gevochten om zijn ontwerp te verdedigen, en is snel overgestapt op een zelfbeschreven “origineel” logo. Polium’s erkenning van de onoriginaliteit van het oude embleem bleef echter niet onopgemerkt door de tegenstanders van de console.

Het logo-ontwerp is niet de enige kritiek van de mensen op de Polium One. NFT games zijn al controversieel, dus een NFT console zal voor velen een stap te ver zijn. Het bedrijf doet ook een aantal grote beloften ondanks het feit dat er maar ongeveer vier mensen aan de console werken. Deze factoren, gecombineerd met het ontbreken van een werkend prototype, en het feit dat klanten de Polium One kunnen pre-orderen door zich in te kopen in een “Polium Pass” NFT, zijn genoeg om veel internetgebruikers het een zwendel te laten noemen.

Uiteraard ontkent Polium deze aantijgingen en houdt het vol dat het zijn beloften volledig kan waarmaken. Echter, alles wat het bedrijf heeft laten zien is een 3D render, een mockup van het console dashboard, en een karige “roadmap.” Het is dus begrijpelijk dat veel mensen wantrouwig staan tegenover Polium One.

MEER: Wasteland 3’s Cult of the Holy Detonation Verhaal Details Uitgelegd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *