EliteGamers.org

Menu

World of Warcraft fan maakt Stormwind na in Minecraft

World of Warcraft

Met acht uitbreidingspakketten in meer dan 15 jaar, heeft World of Warcraft geen tekort aan prachtige locaties voor fans om te verkennen. Eén speler neemt één van de meest iconische plaatsen in World of Warcraft en recreëert ze in Minecraft.

World of Warcraft YouTuber Yunatahel is het Minecraft-meesterbrein achter dit ambitieuze project. Als een van de première loremasters in de Franse World of Warcraft gemeenschap, heeft Yunatahel honderden video’s waarin hij elke hoek van Azeroth en daarbuiten verkent.

GERELATEERD: Blizzard sluit acquisitie van Spellbreak-ontwikkelaar Proletariat om ontwikkelingspijplijn voor World of Warcraft uit te breiden
Ondanks dit indrukwekkende cv is Yunatahels Minecraft-versie van Stormwind misschien wel zijn meest ambitieuze project tot nu toe. De korte videotour van zijn vorderingen tot nu toe is absurd in zijn kwaliteit – de opnames vanuit zijn recreatie lijken identiek aan die van de hoofdstad van de Alliance in World of Warcraft.

De replica van Stormwind is nog niet klaar, maar de delen die dat wel zijn – van het kasteel tot de dokken – zien er ongelooflijk uit. Yunatahel ontwerpt de interieurs van de vele gebouwen in Stormwind en ook de buitenkant met dezelfde texturen en kleuren als in het spel, tot en met de kleurgecodeerde daken van de districten. Het ongetrainde oog zou het verschil niet kunnen zien tussen Yunatahel’s recreatie en de originele kaart van Stormwind die in World of Warcraft te vinden is.

Yunatahel is niet de eerste persoon die Warcraft-locaties recreëert in Minecraft; spelers doen dit al sinds het blok-bouwspel voor het eerst uitkwam. Onder de honderden voorbeelden van Warcraft crossovers met Minecraft, is een recent voorbeeld een recreatie van Elysian Hold uit de Shadowlands uitbreiding. In de afgelopen tien jaar zijn honderden locaties uit Azeroth en daarbuiten te vinden over het hele internet, gemaakt door ontelbare kunstenaars.

Yunatahel’s weergave van Stormwind heeft echter een enorme hoeveelheid aandacht gekregen. Zowel de officiële Amerikaanse als Franse World of Warcraft Twitters deelden zijn werk en overlaadden hem met lof, samen met honderden fans van over de hele wereld. De kwaliteit van zijn werk heeft veel nieuwe ogen naar zijn werk getrokken, wat Yunatahel heeft aangemoedigd om van het eindproduct iets echt speciaals te maken.

World of Warcraft is momenteel in ontwikkeling aan Dragonflight, de negende uitbreiding. Dit nieuwe hoofdstuk van WoW brengt spelers naar de Dragon Isles, een legendarische locatie ondergedompeld in de geschiedenis van Azeroth. De locaties en monumenten die in de cinematografische trailer en sneak previews van het gebied te zien zijn, hebben een aantal echt spectaculaire bezienswaardigheden laten zien. Ongetwijfeld zullen Yunatahel en andere bouwers die World of Warcraft spelen na de release van Dragonflight enkele fantastische nieuwe locaties vinden om na te bouwen in Minecraft.

World of Warcraft is nu beschikbaar op PC. Dragonflight lanceert later dit jaar.
MEER: World of Warcraft Prime Gaming Cosmetics Uitgelegd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *